04.08.2017

Tulevaisuuden tekijänä muutosten maailmassa – kokeilut rakentavat uudistumiskyvyn

Muuttuva ympäristö tarjoaa haasteiden lisäksi mittaamattoman määrän mahdollisuuksia digitalisaation ja kokeilukulttuurin hengessä. Hyvä tulevaisuus rakentuu sisältä, omassa työssä. Siksi on luotava alhaalta ylös lähtevää kehittämisen kulttuuria. Kehittäminen on oivalluksia, asioiden tekemistä uudella tavalla, tiedon jakamista ja kokeiluja. Hyvin kokeiltu on aina puoliksi tehty!

Kokeilukulttuuriin voidaan liittää sanoja kuten rohkeus, ennakkoluulottomuus, vuorovaikutteisuus, luottamus, oppiminen ja uskallus. Kokeiluihin liittyvät niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin. Kokeilut ponnistavat monesti parhaiten ruohonjuuritasolta, jonka jälkeen ne voidaan skaalata rakenteita muuttaviksi ratkaisuiksi. Laajat ja monimutkaiset asiat pilkotaan kokeiltavan kokoisiksi.

Pohjois-Savon liitto on lähtenyt rakentamaan maakuntaan uudenlaista kokeilukulttuuria ja -osaamista. Valtiovarainministeriön digikuntakokeiluihin liittyvät tilaisuudet järjestetään syyskuussa Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Päivien vetäjinä toimivat kokeilukulttuurin ja kokeiluosaamisen asiantuntijat Jaana Utti ja Ville Mäkelä Tamora Oy:stä. Tilaisuudet ovat kohdennettu ensisijaisesti kuntien henkilöstölle ja luottamushenkilöille sekä sidosryhmien edustajille.

Tilaisuuksien ohjelma koostuu seuraavista aiheista:

  • Muuttuva maailma, miten asemoin itseni siihen?
  • Mistä kokeilukulttuuri syntyy?
  • Tulevaisuuden työssä innostus ja tuottavuus kohtaavat
  • Osaamisen rikastaminen ja jakaminen
  • Kehittäjän ja kokeilijan rooli, mahdollisuudet ja haasteet
  • Kokeilut ja niiden kiihdytys

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://goo.gl/Zaguac

Toni Auvinen, Pohjois-Savon liiton digijohtaja

Jaa linkki somessa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>