Digisavon tarina

Digisavon tarina alkoi kesäkuussa 2016 kun Pohjois-Savon liiton selvityshenkilöksi valittu Toni Auvinen perusti Pohjois-Savon kunnille, kuntayhtymille ja maakunnalle digiaiheisen blogin sekä tietojen avointa jakamista varten sosiaalisen median kanavat. Syksyllä 2016 Pohjois-Savon liitto valittiin Digisavo teemalla mukaan Valtiovarainministeriön digikuntakokeiluun, jonka innoittamana perustettiin myös kuntia, oppilaitoksia ja yrityksiä yhdistävä innovaattoriverkosto.

Tammikuussa 2017 julkaistiin Pohjois-Savon kunnille laadittu ICT-yhteistoimintaselvitys, jossa odotukset digitaalisista kuntalaispalveluista ja digitalisaatiosta oman toiminnan kehittämisessä korostuivat. Helmikuussa 2017 avattiin digisavo.fi verkkoportaali, joka sisälsi edellä mainittujen lisäksi uudenlaisen digipalveluhakemiston. Työtä digitaalisemman ja asiakaslähtöisemmän maakunnan eteen jatketaan Tulevaisuuden kuntien ICT-yhteistoiminnan toteuttamishankkeella elokuusta 2017 alkaen.

Digisavo tunnuksessa näkyvä teksti: ”Digitalisaatio savolaisittain ymmärrettynä” kuvaa hieman humoristisesti digitalisaation monia tulkintoja. Digitalisaatiossahan on kyse ensisijaisesti uudenlaisista toimintamuodoista digitaalisia palveluja hyödyntäen. Digitalisaation kierre lähti liikkeelle yrityksistä (pankit, vakuutusyhtiöt, kaupat), sitä jatkoi valtio (Kela, Verohallinto, TE-palvelut) ja nyt on kuntatoimijoiden vuoro. Tätä varten Digisavo on olemassa!

Lisätietoja:

Toni Auvinen, digijohtaja
044 714 2676
toni.auvinen(ät)pohjois-savo.fi
POHJOIS-SAVON LIITTO

Jaa linkki somessa: