18.08.2017

Pohjois-Savon ICT-valmistelun tilannekatsaus

Pohjois-Savon liitto on tilannut Istekki Oy:ltä Pohjois-Savon maakunnan ICMT-toimintaympäristön tavoitetilan ja muutoksen toteutuksen suunnittelun, joka valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä. Hanke rahoitetaan valtiovarainministeriön avustuksella. Tämän lisäksi valmistelussa on valtiovarainministeriön 2. rahoituskierroksen ICT-avustushakemus.

Tieto-, viestintä- ja terveysteknologiaratkaisut suunnitellaan tulevan maakunnan palvelutuotannon tarpeita vastaaviksi. Työ perustuu nykyisten vastuuorganisaatioiden sekä sote- ja maakuntavalmistelijoiden asiantuntemuksen laajamittaiseen hyödyntämiseen. Sekä työryhmien jäsenet, että Istekin asiantuntijat tulevat kyselemään ja pyytämään tietoja, joiden perusteella valmistelu etenee. Maakunnallinen valmistelu sovitetaan valtakunnallisen ICT-palvelukeskuksen sekä sote-digi kehitysyhtiön valmisteluun ja toiminnan käynnistymiseen.

Sote- ja maakuntauudistukseen liittyvää ICT-valmistelua on Pohjois-Savossa tehty syksystä 2016 alkaen. Esivalmisteluvaihe jatkuu näillä näkymin vuoden 2018 kesäkuuhun saakka, jolloin siirrytään väliaikaishallintovaiheeseen. Esivalmisteluvaihe on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäisessä nykytilan perusteella muodostetaan tavoitetila ja toisessa suunnitellaan tavoitetilaan pääseminen. Väliaikaishallintovaiheesta alkaen keskitytään laadittujen suunnitelmien mukaisiin toteuttamis- ja käyttöönottoprojekteihin. Uusi maakunta aloittaa viimeisimmän tiedon perusteella 1.1.2020.

Lisätietoja:

Toni Auvinen, digijohtaja
Pohjois-Savon liitto
p. 044 714 2676

Mika Ålander, tietohallintopäällikkö
Ylä-Savon SOTE
p. 044 709 6399

Matti Hakomäki, liiketoimintajohtaja
Istekki Oy
p. 040 808 0998

 

Jaa linkki somessa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>