05.03.2018

Digisavon kokeilutarina

Digisavon tarina alkoi kesäkuussa 2016 kun kunnille, kuntayhtymille ja maakunnille perustettiin digiaiheinen blogi sekä tietojen avointa jakamista varten sosiaalisen median kanavat. Syksyllä 2016 Pohjois-Savon liitto valittiin Digisavo teemalla mukaan valtiovarainministeriön digikuntakokeiluun, jonka innoittamana perustettiin myös kuntia, oppilaitoksia ja yrityksiä yhdistävä innovaattoriverkosto. Helmikuussa 2017 avattiin digisavo.fi verkkoportaali, joka sisälsi edellä mainittujen lisäksi uudenlaisen digipalveluhakemiston.

Kokeilun tuloksina digiaiheisia blogikirjoituksia julkaistiin ylläpitäjän toimesta 27 ja muiden toimesta vain yksi. Sosiaalisen media kanavat keräsivät 150-200 tykkääjää tai seuraajaa. Innovaattoriverkostoon ilmoittautui 30 henkilöä, pääosin asiantuntijoita yrityksistä, oppilaitoksista ja kehittämishankkeista. Digipalveluhakemistossa julkaistiin yrityksien toimesta 60 digitaalisen palvelun tiedot. Kuntien osallistuminen jäi kaikilla osa-alueilla vaatimattomaksi. Kunnilta ei saatu innovaattoriverkostoon aloitteita digikehittämistarpeista eikä digipalveluhakemistoa otettu kunnissa aktiivisesti käyttöön. Ehkä toimintamallit olivat kuntien perinteiseen toimintamalliin nähden liian moderneja tai sitten kunnissa ei ollut kyseisille palveluille ollut tarvetta. Yksi syy voi myös olla, että kunnat kokevat edelleen kuntakohtaisen työskentelyn – avointa yhteistoimintaa tai verkostoja paremmaksi ratkaisuksi.

Digisavo -kokeilu on edelläkuvatuilla sisällöillä tullut päätökseen. Kuten kokeilukulttuuriin kuuluu, on osattava myös luopua ja lähdettävä etsimään uusia kokeiluja, joista parhaimmat ja onnistuneimmat siirtyvät arkipäiväiseen käyttöön. Digisavo.fi verkkoportaali jää avoimeksi, blogit luettavaksi ja some-kanavat nähtäville, mutta aktiivisesti niihin ei sisältöä enää tuoteta. Kiitos teille, jotka olitte mukana Digisavon matkalla, jatketaan kohtia seuraavia kokeiluja!

Jaa linkki somessa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>